Veelgestelde vragen EN de antwoorden...
Veelgestelde vragen EN de antwoorden...
Regelmatig posten we een vraag met het bijhorende antwoord op onze Facebook en LinkedIn pagina. In deze FAQ-sectie kan je alle vragen en antwoorden terugvinden.
Heb je toch nog een vraag waarop je het antwoord hier niet vindt, contacteer ons dan!
Waarom heeft Window Depot zo'n scherpe prijzen?
Waarom heeft Window Depot zo'n scherpe prijzen?
De juiste vraag is: ‘waarom zijn de anderen zo duur?’
Het antwoord is simpel: een mooie showroom huren op een premium locatie, daarvoor elektriciteit, gas, water, verzekeringen en taksen betalen en er 2 verkoopadviseurs zetten, kost al gauw 250.000 euro per jaar. Een professioneel reclamefilmpje laten maken en dat op de nationale tv brengen? Minstens 50.000 euro aub! Mooie brochures en advertenties in de nationale pers? Hopla, nog eens 50.000 euro… Een duur franchising contract met een grote speler? Weer een bom duiten!
Deze en andere kosten waar je als klant niets aan hebt, lopen snel op tot 400.000 euro of meer per jaar. Dat komt neer op meerdere honderden euro’s per raam of per deur.
Bij Window Depot doen wij hier niet aan mee. De kosten die we hiermee uitsparen, zie jij als klant terug in onze scherpe prijzen.
Wij komen liever persoonlijk bij jou langs om te zien wat het beste is voor jouw situatie en we overlopen ter plekke de voor- en nadelen van elke optie.. In plaats van dure marketingcampagnes, rekenen we op sociale media en op mond-aan-mondreclame door goede service en kwaliteit om onze klanten te werven.
Bovendien hebben we als eigenaars van Window Depot - behalve ons hart en onze ziel - ook onze eigen spaarcenten in de zaak gestopt. Zo hebben we geen dure leningen van de banken nodig. En ook daar doe jij als klant je voordeel bij.
Hoe kan ik ​mijn woning koel houden in de zomer?
Hoe kan ik ​mijn woning koel houden in de zomer?
Hier zijn verschillende mogelijkheden:
Bij het plaatsen van nieuwe ramen, biedt Window Depot je de keuze tussen meerdere soorten glas. Glas met een zogenaamde "verlaagde ZTA-waarde" heeft een speciale folie om zonlicht tegen te houden.
Heb je al ramen en zijn die nog niet aan vervanging toe, dan zijn er ook nog verschillende mogelijkheden:
* rolluiken: houden de zon helemaal buiten en maken het inbrekers extra moeilijk. Bijkomend zorgen ze ook voor extra isolatie (ook tegen koude en lawaai). Nadeel: het wordt donker in huis. Bij ons vind je rolluiken in alu of pvc en dit in alle kleuren. Manueel of elektrisch bediend.
* screens: Window Depot biedt de keuze uit verschillende verduisterende screens. Met keuze uit meer dan 50 verschillende doeken en zelfs de mogelijkheid om ze volautomatisch en/of op zonne-energie te laten werken, vind je zeker je gading!
Waarom ze​ggen jullie dat de prijzen gaan stijgen? Is dat weer een verkooptrucje?
Waarom ze​ggen jullie dat de prijzen gaan stijgen? Is dat weer een verkooptrucje?
Jammer genoeg is dat geen verkooptrucje. Wij zeggen dat ook niet om jou als klant onder druk te zetten om snel-snel een contract te tekenen.
De invloed van de Corona-crisis en hoe grote bedrijven daar mee zijn omgegaan, heeft een enorme impact op de markt: teveel producenten hebben hun capaciteit te sterk afgebouwd, terwijl de vraag onverwacht sterk is gestegen. Voeg daar nog bij dat de vraag in China gigantisch gestegen is, en je krijgt schaarste.
Niet alleen schieten de prijzen ongekend snel de hoogte in, er is ook te weinig materiaal beschikbaar. Hierdoor nemen de levertijden toe.
Nee dus, het is geen simpel verkooptrucje en als je bestelling wat vertraging heeft opgelopen, dan is de uitleg over Corona geen flauw excuus maar wel de harde realiteit.
En dat geldt niet enkel voor onze activiteiten. Fototoestellen en lenzen bijvoorbeeld, hebben hetzelfde probleem. Daar waar vroeger alles op stock lag, moet je nu bestellen. En de levertermijn? Niemand die het precies kan zeggen.
Lees er meer over in dit artikel uit De Tijd van 24 maart 2021:
Wat is het verschil tussen dubbele, driedubbele en hoogrendementsbeglazing?
Wat is het verschil tussen dubbele, driedubbele en hoogrendementsbeglazing?
Het type en de kwaliteit van je glas heeft een grote invloed op de isolatie van je woning en op je leefcomfort.
Hoogrendementsbeglazing isoleert zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan het klassieke dubbel glas. Je bespaart dus niet alleen op je verwarmingskosten, ook in de zomer blijft het binnen aangenaam koel.
Bij Window Depot is alle dubbele beglazing synoniem voor hoogrendementsbeglazing, wat betekent dat er in de glasspouw van je dubbel glas een doorzichtige en warmtewerende coating wordt aangebracht én dat de spouw wordt opgevolgd met argon, een edelgas dat veel beter isoleert dan de klassieke droge lucht. Dit zorgt voor Ug-waardes van 1,0 W/m²K. Kies je voor twee coatings? Dan gaan we tot een Ug-waarde van 0,8 W/m²K.
Wil je nóg een stap verder gaan? Kies dan voor driedubbele beglazing: zo heb je drie glasbladen en twee glasspouwen en bereik je een Ug-waarde tot 0,5 W/m²K. Ook lawaai wordt prima buiten gehouden.
Hou wel rekening met volgende punten bij driedubbel glas:
-het kost zo’n 50% meer dan hoogrendementsglas
-omdat het glas dikker is, zijn ook je raamprofielen een stuk dikker
-je kan condens krijgen op de buitenkant van je glas
-omdat driedubbel glas een flink pak meer weegt en het plaatsen ervan dus zwaarder is, kost je plaatsing ook iets meer
Wat moet ik nu kiezen: pvc, aluminium of hout?
Wat moet ik nu kiezen: pvc, aluminium of hout?
Hier vind je praktische informatie om de juiste keuze te maken.
Ben je een fan van traditie, warmte en een rustieke uitstraling? Of woon je in een historische of beschermde woning? Dan is hout voor jou de beste keuze en soms zelfs verplicht. Weet wel dat houten ramen meer onderhoud vragen dan hun collega’s in pvc of alu: gemiddeld elke 7 jaar een nieuwe verflaag is echt wel aan te raden en ook kleine beschadigingen moet je direct herstellen om problemen te voorkomen. Een voordeel is dat een ander kleurtje verf je woning weer een hele andere uitstraling geeft.
Ben je eerder op zoek naar de beste prijs/kwaliteitverhouding en dat met uitstekende isolatiewaarden? Dan is pvc jouw ding! Dankzij de nieuwe technologieën verkleurt pvc niet meer (wat vroeger wel het geval was) en ook de gebruikte kleurfolies - indien gewenst met houtlook… - zijn minstens 30 jaar kleurvast. De nieuwe Elegance-reeks van Deceuninck heeft nu ook die strakke alu-look. Wist je trouwens dat pvc ook milieuvriendelijk is? Je vindt hier alle details over verder in onze FAQ ! Pvc ramen worden intern versterkt, maar hebben ook beperkingen: zo kan je geen gigantische schuiframen plaatsen in pvc en ook gestapelde raampartijen vragen om een andere oplossing.
Fan van strak design? Ga dan voor aluminium! De mogelijkheden qua afmetingen en kleuren zijn schier eindeloos. Aluminium is het materiaal bij uitstek voor de liefhebber van een moderne uitstraling.
En de prijs? Hier is pvc de absolute kampioen. Reken voor aluminium op een meerprijs van 35-50% t.o.v. pvc en voor hout op 50%-100%, afhankelijk van de gekozen houtsoort.
Meer info nodig? Wij helpen je graag verder!
Waarom kost het glas van mijn schuifraam zoveel meer dan het glas van mijn andere ramen?
Waarom kost het glas van mijn schuifraam zoveel meer dan het glas van mijn andere ramen?
Wanneer je kiest voor een grote glaspartij of een glazen borstwering moet je rekening houden met de veiligheid van personen. Je kan bijvoorbeeld door het raam vallen of struikelen of je kan je verwonden aan grote glasscherven.
Daarom moeten bepaalde ramen en deuren voorzien worden van veiligheidsglas (gelaagd glas of gehard glas). Dit wordt zo bepaald in de glasnorm NBN S 23-002.
Wanneer je als voorschrijver, plaatser of opdrachtgever deze norm niet respecteert, kan je aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgschade.
Voor alle duidelijkheid: dit is een norm en dus geen wettelijke verplichting. Het is wel belangrijk deze norm na te leven, dat kan je veel narigheid besparen!
Wanneer je er als klant op staat deze norm te negeren, dan kan Window Depot niet aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval of schadegeval.
Wat betekenen Uf, Ug, Uw, Up en Ud precies?
Wat betekenen Uf, Ug, Uw, Up en Ud precies?
Deze afkortingen gaan over de thermische geleiding. Hoe lager het cijfer dat erbij staat, hoe beter de isolatiewaarde.
Uf gaat over de thermische geleiding van je frame (de profielen die het kader van je raam maken).
Ug gaat over de thermische geleiding van je glas.
Uw geeft de totale isolatiewaarde van je hele raam en combineert je profielen (Uf), je glas (Ug) en de afstandshouders van je glas.
Up geeft aan hoe goed je deurpaneel isoleert.
Ud geeft de totale isolatiewaarde van je hele deur en is de combinatie van je deurpaneel (Up), je glas (Ug), je frame (Uf) en de afstandshouders van het glas.
Zowat 80% van je raam bestaat uit glas. Je kan pas spreken van hoogrendementsbeglazing als de Ug-waarde lager is dan 1,1 W/m²K.
De coëfficiënt van de warmtetransmissie (K- of U-waarde) is de hoeveelheid warmte in Watt per tijdseenheid die door 1 m2 glasoppervlak wordt doorgelaten en dit bij een verschil van 1 graad Kelvin (Celsius) tussen de temperaturen aan de binnen- en de buitenzijde.
Hoogrendementsbeglazing zorgt voor 70-80% minder warmteverlies via het glas. Driedubbele beglazing geeft nog eens 30% minder energieverlies dan hoogrendementsbeglazing.
Weetje: afstandshouders zijn kleine latjes die je glasplaten van elkaar scheiden. Ze zijn omhuld met kunststof om je warmteverlies zoveel mogelijk te beperken.
Welke premies kan ik krijgen?
Welke premies kan ik krijgen?
Zuinig omgaan met energie is belangrijk. En dit zowel voor de natuur als voor je portemonnee! Daarom kent de overheid premies toe aan mensen en bedrijven die investeren in energiebesparing. Op deze websites vind je steeds de juiste informatie voor jouw project:
Wist je trouwens dat de premie in Vlaanderen in 2021 verdubbeld werd naar 16 euro/m²? Kwetsbare afnemers krijgen zelfs 56 euro/m²!
Als je meerdere huizen bezit, kan je deze premie krijgen voor elke woning die je hebt en ook huurders kunnen van deze premie gebruik maken. Meer info op de websites hierboven of neem contact met ons op!
Al die ramen en deuren in pvc... Is dat wel milieuvriendelijk?
Al die ramen en deuren in pvc... Is dat wel milieuvriendelijk?
Ontdek in dit filmpje hoe Deceuninck in haar eigen recyclagefabriek oude pvc-profielen weer omtovert naar een hoogwaardige grondstof voor nieuwe ramen en deuren.
Door telkens weer opnieuw te recycleren, is de potentiële levenscyclus van pvc ramen en deuren maar liefst 350 jaar!
Ook dat is een belangrijke reden waarom Window Depot BV voor Deceuninck heeft gekozen...
Hoe hou ik kou, vuil en lawaai buiten de deur?
Hoe hou ik kou, vuil en lawaai buiten de deur?
Je hebt net een geïnvesteerd in een prachtige nieuwe voordeur: helemaal jouw smaak en super geïsoleerd. Alleen… onder je nieuwe deur tocht het behoorlijk en ook het straatlawaai komt vlot onder je deur door. Wat nu?
De oplossing hiervoor is een valdorpel, ook wel Kaltefeind genoemd (jawel, dat is Duits voor ‘koudevijand’).
Dit is een soort extra rand die ingebouwd wordt in de onderkant van je deur en die mechanisch naar beneden komt wanneer je deur dicht is. Zo is de kier onder je deur perfect gesloten en blijven koude, regen, vuil en lawaai helemaal buiten.
In dit filmpje zie je hoe zo’n valdorpel precies werkt: https://www.youtube.com/watch?v=E5WcZCrIjUA
En ja, als je een voordeur koopt bij Window Depot, dan is die valdorpel standaard voorzien. Zo zie je dat we ook hier weer nét iets meer bieden aan onze klanten!
Help! Condensvorming op mijn ramen! Wat nu?
Help! Condensvorming op mijn ramen! Wat nu?
Geen paniek! Eerst moet je even nagaan waar precies de condensvorming zich voordoet:
-Condensvorming aan de buitenkant: dit is het beste bewijs dat je raam prima isoleert. Omdat je raam enkel aan de binnenkant warm wordt en aan de buitenkant niet, is er geen warmteverlies. Hierdoor condenseert de koude op de buitenkant van je raam. Van zodra er wat zon op schijnt, is de condens weg. Je kan dit ook voorkomen door je ramen aan de buitenkant te reinigen met polish of wax.
-Condensvorming aan de binnenkant: dit is meestal te wijten aan onvoldoende of gebrekkige ventilatie van je woning. Koken, strijken en zelfs gewoon uitademen brengt heel wat vocht in de lucht. Goed verluchten en je probleem is opgelost!
-Condensvorming in je ruit: in dit geval lekt er lucht of edelgas van tussen je glasplaten en dan is het tijd om in te grijpen: je ruit is lek, isoleert niet meer en wordt dof langs binnen. Dit kan je niet zomaar oplossen. Waarschijnlijk is het tijd voor nieuwe ramen.